Wat is hypnose niet?

Er zijn zoveel misvattingen over hypnose. Die komen vaak door het beeld dat ons gegeven wordt door de film industrie, het internet en de televisie.

Het is geen machtsmiddel om dingen voor elkaar te krijgen en iemand iets te laten doen wat hij/zij niet wil. Het is ook geen manipulatie. De mensen die naar De HypnoseTuin komen, doen dat namelijk uit vrije wil en willen graag geholpen worden. Het is geen slaap, coma staat of bewusteloosheid.

Je zult tijdens de sessie geen dingen doen die je niet wilt. Alleen als je graag in een citroen wilt bijten, en denken dat het een aardbei is, dan kan ik dat zeker voor je regelen 🙂
Het is geen waarheidsserum, mensen kunnen in hypnose liegen als ze dat willen, misschien nog beter als normaal. Het is geen magisch, betoverend gevoel.

Je kunt niet vast blijven zitten in een hypnose. Je zal gewoon weer terugkomen in het normale bewustzijn als dat nodig is. Je zou in slaap kunnen vallen en dan wordt je vanzelf weer wakker, of ik maakt je weer wakker. (Zonde van de sessie 😉)

Hypnose is niet alles of niets. Soms kan iemand zich makkelijk overgeven en bereik je heel erg veel (of het gewenste doel) in 1 sessie. Anderen geven zich wat moeilijker over. Dat is niet erg, dan bereik je veel in 1 sessie maar niet alles en kijk je samen wat er nog nodig is om wel de gewenste verbetering te bereiken.