Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewuster observeert welke gedachten en gevoelens er door je heen gaan.

In hypnose maakt men makkelijk contact met het onderbewustzijn. Daar waar uw overtuigingen, emoties en herinneringen ten grondslag liggen. Door te focussen op mijn suggesties en deze, met de juiste instelling, te accepteren kan men veranderingen in het onderbewustzijn doorvoeren.

Hypnose is het veranderen van jouw  eigen realiteit door middel van positieve suggesties. Je kunt het zien als een verhoogde focus waarbij selectief denken wordt geactiveerd. Het is een team verband, van jou en mij. Samen werken we aan jouw moment. Zonder jouw medewerking of wil kan ik het niet.

Als je in hypnose bent kun je alles horen en ervaren. Je bent zelf volledig in controle. Je bent in staat om je alles te herinneren wat er gezegd wordt.

Het is een fijne en ontspannen ervaring. Veel mensen zijn ontzettend uitgerust na sessie. Wist je dat 15 min in hypnose zijn gelijk staat aan 5 uur slaap? Er zijn ook mensen die ontzettend energiek zijn na een sessie. Maar bijna altijd is het een fijne ervaring. Zoals het kijken naar een goede film bijvoorbeeld of een mooie wandeling . Je voelt je beter dan daarvoor.

We zijn gedurende dag al vaak in hypnose en zijn ons daar helemaal niet van bewust. Denk maar een aan dagdromen, een goede film bekijken, of ‘helemaal in een boek’ zitten. Dat zijn allemaal momenten van hypnose. De prikkels van buitenaf komen gewoon minder binnen. Je hebt het bijvoorbeeld ook als je in de auto zit en je bent ineens een stuk verder dan je dacht. Dit fenomeen heet snelweg hypnose. Tijdens deze afwezigheid beschermd je onderbewustzijn je wel. Dat is namelijk de primaire taak van je onderbewustzijn. Je beschermen tegen gevaar. Daarom hoef je ook niet angstig of sceptisch te zijn tegenover hypnose. Je onderbewustzijn zal je altijd behoeden voor gevaar. Ook als je in hypnose bent.

Als je in hypnose bent dan creëren we een staat, een staat van trance, waar we je heen begeleiden als een gids. Met het opvolgen van mijn aanwijzingen en de suggesties kom je dan in hypnose. De Kritische factor die er normaal voor zorgt dat er niet  zomaar iets  je onderbewustzijn bereikt, sturen we als het ware even met pauze. We hebben de kritische factor even niet meer nodig. Die werkt altijd voor je, en als dat heel goed was gegaan dan had je waarschijnlijk geen interesse in een sessie.

Dus op het moment dat we samen, de hypnotherapeut en jij, dus jij en ik in dit geval, de kritische factor van je bewustzijn kunnen passeren dan sta je open voor positieve suggesties  die kunnen doordringen in je onderbewustzijn. Zo kunnen de nodige veranderingen plaatsvinden.

Onthoud dat iedereen die zich kan concentreren, op een film, op de weg als je auto rijdt of fietst, op een boek of een gesprek, perfect in hypnose kan gaan. Iedereen die in staat is om iets te leren is perfect in staat om ook in hypnose te gaan. De een is van nature ontvankelijker voor positieve suggesties dan de ander, maar iedereen die zich ervoor openstelt EN HET ZELF WIL (dus niet gestuurd wordt door een dokter, vrouw/man, familie of werkgever) kan deze mooie staat van bewustzijn, hypnose, bereiken.

Het is een krachtig middel om in een korte tijd naar de kern van jou gevoel te komen. Om zonder hele lange omwegen erachter te komen wat ervoor nodig is om ergens van af te kunnen komen, of vrijer en krachtiger en gelukkiger verder te gaan met je leven.

Soms kan iemand zich makkelijk overgeven en bereik je heel erg veel (of het gewenste doel) in 1 sessie. Anderen geven zich wat moeilijker over. Dat is niet erg, dan bereik je veel in 1 sessie maar niet alles en kijk je samen wat er nog nodig is om wel de gewenste verbetering te bereiken.

Weet dat we geen diagnose stellen. We gaan aan de slag met jou verhaal. Het stellen van een diagnose is daarvoor helemaal niet belangrijk voor ons.