Problemen op school, thuis of op je werk?Hypnotherapie kan jou helpen!

Deze pagina is speciaal voor kinderen vanaf 6 en jongeren tot en met 22 jaar. Hypnotherapie kan helpen bij jou problemen.

Wij hebben informatie voor jou samengesteld maar ook voor jou ouder(s). Het is belangrijk dat jij en jou ouders samen achter de keuze voor hypnotherapie staan.

 

Informatie voor jouInformatie voor ouders
Heb jij regelmatig problemen op school, thuis of op je werk?
Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose, in het algemeen beter dan volwassenen. Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat het zogenaamde “kritisch denken” bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor de suggesties die een therapeut hen geeft. Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Behandelingen kunnen daardoor korter duren dan bij volwassenen.

Kinderen vinden hypnose plezierig en de respons op behandeling is meestal snel. Naast verbetering van de medische klacht worden zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfcontrole er meestal door verhoogd. Er is een lange lijst van aandoeningen en klachten waarbij hypnose bij kinderen gebruikt kan worden.

Welke soorten problemen zijn typerend voor kinderen?

Deze problemen komen vaak voor en beantwoorden, afhankelijk van de oorzaak, meestal heel goed aan hypnotherapie:
Bedplassen, Algemene angst, Afscheidingsangst, Verschillende angsten en fobieën met angst voor honden als meest voorkomende, Studie- en examengerelateerde stress, Pesten op school, Duimzuigen, Nagelbijten en verschillende dwangmatige gewoonten, Tics kindertijd, Selectief eten, Woedeproblemen, Gebrek van zelfvertrouwen en een slecht zelfbeeld.

Deze komen minder vaak voor maar worden helaas steeds vaker gezien in mijn spreekkamer:
Angst in lichaamsbeeld, Schoolweigering, Selectief mutisme, Depressie, Zelfbeschadiging, Verschillende OCD-gedragingen, Ernstige constipatie en achterhouden, Defeceren in ondergoed

Hoe werkt hypnotherapie met kinderen?

Bij tieners lijkt het proces vrij veel op dat van volwassenen. Bij kinderen en heel jonge kinderen gaat het proces veel meer over actieve betrokkenheid van de geest. Je zou het kunnen omschrijven als een zeer gefocuste, dagdroomachtige staat die soms ontspannend is, maar het is ook heel gewoon dat de ogen open zijn en er veel gedraai is!

Ik gebruik veel fantasierijke activiteiten, metaforen en verhalen. Al deze moeten natuurlijk passend zijn voor de leeftijd en ook afgestemd zijn op de interesses, aandachtspunten en persoonlijkheid van een bepaald kind. En natuurlijk moet ook bij het kiezen van het type activiteit rekening worden gehouden met moeilijkheden zoals ADHD en hoogfunctionerend autisme.

Is er ondersteuning tussen de sessies?

Ik heb een passie voor het opnemen van op maat gemaakte audio (cd’s of mp3’s) voor doorlopende ondersteuning thuis . Ik registreer de positieve suggesties en het begeleide visualisatie-element van de sessie om het effect te versterken. Hoe meer ze luisteren, meestal voor het slapengaan, hoe effectiever het resultaat. Regelmatig luisteren helpt hen kalm en vredig in slaap te vallen en kan ook het aantal persoonlijke bezoeken verminderen dat nodig is. Het is ook mogelijk om mijn gepubliceerde MP3’s en CD’s te kopen in onze online winkel